‘Mei’ van Herman Gorter Een estafette in het Groene Kerkje

Lambertschaag – Op Hemelvaartsdag 2014 zullen in Het Groene Kerkje om tien uur de eerste zinnen klinken van de Mei van Herman Gorter (1889). Daarna volgen alle andere zinnen van het gedicht in een vijf uur lange voorlees-estafette. Door de open deuren zullen voorjaarsgeluiden binnen drijven en ieder die dat wil schuift aan.

Voorlezers op 29 mei zijn o.a.:Noraly Beyer, voormalig nieuwslezer NOS-journaal/ Kees Wieringa, pianist en directeur van culturele buitenplaats Kranenburgh Bergen /Xander den Uyl, fractievoorzitter PvdA Noord-Holland / Joost Ravoo, directeur NS zakelijk/ Taetske Hellinga, dichter/ Onno van Veldhuizen, burgemeester Hoorn/ Hedwig Baartman, stadsdichter Hoorn/ Huub Oosterhuis, dichter/ Ad Geerdink, directeur Het Westfries Museum/ Jan van der Vegt, schrijver en biograaf van Hans Andreus, Adriaan Roland-Holst en Hendrik de Vries/ Rita Verschuur (voorheen Törnqvist) schrijver. Hanneke Los, literair vertaler van o.a. Ramon Queneau en ‘Sartre’/ Harriët Peteri, literair vertaler van o.a. Eduardo Mendoza en Ricardo Piglia/ Piet Kemper, inwoner van Abbekerk…………….

Tijdens dit evenement zullen er bijzondere hapjes verkocht worden van de chefs Arend en Paul. De opbrengsten hiervan zijn ter bestrijding van de gemaakte kosten. Pinnen is niet mogelijk.

Details:

  • Donderdag 29 mei 2014
  • 10.00 uur
  • Entree: op basis van vrijwillige bijdrage

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.