Medemblik Actueel.

Algemeen

Jongerencentrum Everland gaat verbouwen.. na 20 jaar nu alles nieuw

Open podium en singer-songwriteravond in JC EverlandWognum – Jongerencentrum Everland in Wognum is er voor een brede doelgroep. Everland organiseert activiteiten die aansluiten bij jeugd en jongeren in de leeftijd 6 t/m 23 jaar. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers, 35 jongeren. De activiteiten zijn gericht op het bevorderen van cultuur, sociale cohesie, ontwikkelen van jong talent (gericht op kunsten en muziek), ondersteuning aan jongeren die hulpbehoevend zijn, signalerende functie binnen het jeugd- en jongerenwerk en het bevorderen van nieuwe activiteiten gericht op bovenstaande doelgroep.

20 jaar geleden is het huidige gebouw ingericht en is er apparatuur aangeschaft op het gebied van licht en geluid. Nu 20 jaar later is de inrichting zwaar verouderd en de apparatuur had eigenlijk tien jaar geleden vervangen moeten worden. De uitstraling van het gebouw sluit niet meer aan bij de behoeften van de huidige jeugd. Ook is de apparatuur die we nu hebben duur in onderhoud, heeft een hoog energieverbruik en is niet meer veilig om mee te werken door vrijwilligers.

Everland is de afgelopen vier jaar ontwikkeld tot een stabiel en succesvol jongerencentrum dat breed gedragen wordt in de lokale samenleving. Wekelijks bezoeken tussen de 100 en 150 kinderen/jongeren onze activiteiten. Door het realiseren van de verbouwing wordt er gewerkt aan de volgende doelen:

  • Interieur dat aansluit bij een zeer brede doelgroep
  • Het gebouw is aantrekkelijk voor jeugd en jongeren
  • Apparatuur dat mogelijkheden schept voor nieuwe activiteiten
  • Veilige werkplek voor jongeren die leren werken met geluid- en lichtapparatuur
  • Kinderen/jongeren ondersteunen bij het (verder) ontwikkelen van talenten
  • Mogelijkheden scheppen om Everland te laten groeien in het aantal bezoekers en te waarborgen dat er in de toekomst kwalitatieve activiteiten worden opgezet

Om geld in te zamelen zijn er verschillende fondsen aangevraagd waaronder het Rabobank Coöperatiefonds die ondertussen een toezegging hebben gedaan. Ook zijn de vrijwilligers actief bezig om een benefietfeest te organiseren. Het feest heet toepasselijk Under Construction en zal 6 juni plaatsvinden. Hierover is meer informatie te vinden op Facebook.

Reageren via facebook