Medemblik Actueel.

19 euro liggeld schrikt de toerist af. Haven Medemblik blijft leeg.

Medemblik – De verhoging van het liggeld in de Oosterhaven heeft de toeloop van toeristen geen goed gedaan. De meesten willen geen 19 euro per dag betalen voor een ligplaats. In deze 19 euro (gemiddelde prijs) zit o.a. gratis stroom en gratis douchen en gebruik maken van het sanitair. 

De verantwoordelijke wethouder Harry Nederpelt(CDA) denkt dat ook andere redenen de oorzaak zijn van het wegblijven van de toeristen, de economische recessie maar ook het steeds minder worden van chartervakanties. Hij wil nu voorstellen de liggelden te verlagen naar 1.25 euro per meter per nacht en ook direct de liggelden voor de chartervaart te verlagen naar het niveau van Enkhuizen.

Ook stelt de wethouder dat er in juni een nieuw voorstel komt met de mogelijkheid dat de bruine vloot (chartervloot) kan overwinteren in de haven van Medemblik, als dit gerealisseert kan worden dan zullen deze schepen Medemblik ook als thuishaven kiezen wat dan weer direct een bron van inkomsten is voor de middenstand van Medemblik.

Reageren via facebook