Lege schappen bij de HEMA? Als het aan de leveranciers ligt wel

Medemblik – Importeurs en fabrikanten die leveren aan HEMA overwegen een arbitrageprocedure op te starten als de warenhuisketen de kortingen op leveringen niet terugdraait. Ook willen de leveranciers dat HEMA de betalingstermijnen niet meer boven de wettelijke termijn oprekt.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van een oproep van de Vereniging Importeurs Verre Oosten (VIVO). De VIVO roept haar leden op om zich aan te sluiten bij het initiatief, om zo sterker te staan tegen HEMA.

“Importeurs is het mes op de keel gezet en worden als citroenen uitgeknepen”, citeert de zakenkrant de vereniging. VIVO wil eerst een gesprek met topman van HEMA Ronald van Zetten. Als dat geen succes heeft, wil de vereniging naar het Nederlands Arbitrage Instituut stappen.

HEMA heeft tijdens een leveranciersdag in het voorjaar aangekondigd dat de betalingstermijn wordt verlengd van 90 naar 120 dagen, schreef De Telegraaf eerder al. Ook wordt er een korting doorgevoerd van vier procent op de factuur, ook met terugwerkende kracht over 2013.

Dat laatste betekent dat bedrijven geld moeten terugstorten naar de winkelketen, terwijl de jaarrekening al is opgemaakt. Overigens heeft protest bij een aantal leveranciers al succes gehad.

In Westfriesland heeft de HEMA o.a. vestigingen in Hoorn, Enkhuizen,Medemblik en Wervershoof

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.