23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 05:51
Medemblik Actueel.

Politie Noord-Holland gaat verkeershufters keihard aanpakken

Noord-Holland – De onopvallende videosurveillanten van Noord-Holland hebben zaterdag meerdere weggebruikers aan de kant gezet, die een gevaar waren voor zichzelf en vaak ook voor overige weggebruikers.

Alle bestuurders die aan de kant werden gezet, werden door de videosurveillanten in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun eigen onveilige verkeersgedrag na te zien op de filmbeelden. Onveiligheden zoals o.a. hardrijden (ook bij wegwerkzaamheden), geen helm dragen op de bromfiets, asociaal rijgedrag, het rijden over het verdijvingsvlak, kleven, onnodig links rijden en handheld telefoneren tijdens het rijden.

De meest opvallende zaken die de videosurveillanten tegenkwamen tijdens hun werk:

  • Op de Ommering (N242) bij Alkmaar werden zaterdagmiddag twee landbouwvoertuigen aan de kant gezet. Beide voertuigen reden op het gedeelte autoweg. Tijdens het gesprek dat de videosurveillanten met de bestuurders hadden, bleek dat beide betrokkenen wisten dat ze daar niet mochten rijden, maar zij gaven aan dat het hen 5 minuten scheelde in hun reistijd. Zij kregen allebei een boete van enkele honderden euro’s.
  • Op de A8 bij Oostzaan en Zaandam werd een automobilist bekeurd die het kennelijk leuk vond om te racen met twee motorrijders: hij krijgt een fikse boete thuisgestuurd. De videosurveillanten besloten achter de betrokken motorrijders aan te gaan: 22-jarige en 37-jarige mannen uit Amsterdam. De Amsterdamse motorrijders reden op de A8 en A10 snelheden die ruim 70 km/uur hoger lagen dan de maximum toegestane snelheid. De rijbewijzen van beide Amsterdammers werden door de videosurveillanten ter plekke ingevorderd.

De videosurveillanten hebben verder bekeuringen uitgeschreven voor gevaarlijk en soms asociaal verkeersgedrag in o.a. Alkmaar, Schoorl, Medemblik, Zaandam, Schiphol, Oude Meer, Nieuw-Vennep, Krommenie, Oostzaan, Zaandam en Uitgeest.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?