18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:21
Medemblik Actueel.

FC Medemblik in de wachtkamer na winst op ALC

Medemblik – In een spannende wedstrijd heeft FC Medemblik de 2e nacompetitiewedstrijd met 4-2 gewonnen van ALC uit Abbekerk. Ondanks deze knappe overwinning is FC Medemblik voor prolongatie van de 4e klasse afhankelijk van het resultaat van de laatste wedstrijd tussen ALC en Sporting S. volgende week zondag.

Tekst: Fc Medemblik 

Het uitgangspunt was duidelijk: FC Medemblik moest winnen van ALC om nog kans te houden om volgend seizoen nog in de 4e klasse te kunnen voetballen. In de te laat begonnen eerste helft – ALC was de spelerspassen vergeten – speelde de spanning beide parten duidelijk parten. Van goed spel was nauwelijks sprake. De ruststand van 0-0 was dan ook weinig veelbelovend voor het vervolg. Hoe anders zou echter de 2e helft verlopen.

Jaimie Olthof scoorde beheerst de 1-0 waarna ALC uit een corner snel de gelijkmaker scoorde. Vervolgens kon FC Medemblik weer juichen omdat Joris Biersteker op aangeven van Mitch Olthof de 2-1 in kon schieten. Amper uitgejuicht was de voorsprong al weer teniet gedaan. Na weer een corner kon ALC middels een kopbal weer op gelijke hoogte komen (2-2). Dat FC Medemblik wel degelijk over veerkracht beschikt bewezen de laatste tien minuten. Eerst scoorde Mike Roozendaal de mooiste van de wedstrijd (3-2) en meteen daarna betekende een eigen doelpunt van ALC zowaar de toch nog onverwachte 4-2.

Door deze uitslag zal volgende week zondag in Abbekerk de beslissing gaan vallen. ALC en Sporting S. spelen dan tegen elkaar en pas dan wordt duidelijk of FC Medemblik volgend seizoen in de 4e of 5e klasse speelt. Groot nadeel is dat FC Medemblik zowel tegen Sporting S. als tegen ALC de penaltyserie verloor. Dit betekent dat bij een gelijk aantal punten en een gelijk doelsaldo FC Medemblik zowel tegen ALC als Sporting S. aan het kortste eind trekt.

FC Medemblik blijft in de 4e klasse wanneer Sporting S. van ALC wint of wanneer de wedstrijd in Abbekerk gelijk eindigt. Zelfs als ALC met 1 doelpunt of 3 doelpunten of meer verschil wint dan blijft de 4e klasse behouden. Slechts als ALC met 2 doelpunten verschil wint is degradatie een feit omdat de penaltyseries verloren werden.

De stand:

Gespeeld

Punten

Voor

tegen

1. Sporting S.

1

3

3

1

2. FC Medemblik

2

3

5

5

3. ALC

1

0

2

4

De nummers 1 en 2 spelen volgend seizoen in de 4e klasse. De nummer 3 speelt in de 5e klasse.

Reageren via facebook