Dorcas gaat armoede buitenspel zetten.

Andijk – Afgelopen vrijdag trapte Dorcas haar zomeractie af. Komende maanden staan voor Nederland in het teken van voetbal — het Nederlands elftal wil graag wereldkampioen worden. Dorcas heeft ook een grote ambitie: een wereld zonder armoede. Daarom wil Dorcas met u een statement maken tegen armoede. Samen met u zijn we aan de bal om mensen in Oost-Europa en Afrika aan te moedigen armoede te overwinnen!

Dorcas werkt aan duurzame economische ontwikkeling. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat de vicieuze cirkel van armoede doorbroken wordt. Door honger en ondervoeding te helpen verminderen en werkgelegenheid en bedrijvigheid te creëren, ontstaan er voor mensen nieuwe kansen om voor zichzelf te kunnen zorgen. Dorcas wil dat bereiken door middel van:

•  Voedselzekerheid: Kinderen gaan naar school en krijgen elke dag gezond eten
•  Training en opleiding: Jongeren krijgen kansen op de arbeidsmarkt
•  Microkrediet: Ondernemende mannen en vrouwen brengen ondernemingen tot bloei
•  Duurzame energie: Schone energie door zonnepanelen, windmolens en recycling

Dorcas komt samen met u in actie voor de allerarmsten. Om mensen nieuwe kansen te geven is Dorcas een webshop gestart, waarin u duurzame giften kunt geven. Zo weet u concreet wat u geeft, en kunnen wij vele mensen in nood en diepe armoede een voorzet geven.

Wilt u weten wat u kunt geven?

•  Voor 8 euro krijgt een gezin een halve hectare grond voor boslandbouw
•  Voor 26 euro ontvangt een gezin in Ethiopië een geit voor melk en mest
•  Voor 60 euro krijgt een boer in Kenia een irrigatiesysteem

Samen zetten we armoede buitenspel! Doet u mee? Ga naar de webshop en investeer in duurzame hulp!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.