Annabel Wink & Beaudine Meendering derde op het EK Jiu Jitsu in Zweden

DSC00648Medemblik – Op 24 en 25 mei hebben de Europese Jiu Jitsu Kampioenschappen voor aspiranten en junioren plaatsgevonden in Zweden. Op basis van hun zeer constante resultaten van de afgelopen 2 jaar had de bondscoach van de Judo Bond Nederland o.a. Annabel Wink en Beaudine Meendering geselecteerd en zij kwamen uit in de klasse “Duo-system-dames”. Dit was het internationale debuut voor de beide dames en zij keren terug met een prachtige bronzen medaille.

In Lund (Zweden) werd gestreden in twee wedstrijdsystemen, Fighting System & Duo System en er deden in totaliteit 24 landen aan mee. Rusland, Duitsland, Polen en Azerbeidjan domineerde in het fighting system en Oostenrijk, Italië en opnieuw Duitsland behaalden veel medailles bij het duo-system.

DSC00644De beide dames waren uiteraard blij, Beaudine; “de vele jaren van zware trainingen betalen zich nu uit en daarnaast was het een fantastisch evenement om mee te mogen maken”.

Annabel; “Ik was blij dat wij zondag pas in actie hoefde te komen. Het imponeert toch behoorlijk als je dit voor de eerste keer mee maakt en het is dan fijn als je aan de dynamiek van zo’n groot toernooi kan wennen. Heerlijk hoor, deze ervaring neemt niemand ons meer af!”

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.