11.7 C
Medemblik
24 mei 2020 09:50
Medemblik Actueel.

VVD Medemblik diep teleurgesteld college – geen visie en ideeën

Medemblik – De appels zijn zuur voor de VVD. Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen bleek dat zij teveel hadden verloren om nog kans te maken om samen met de winnaar van de verkiezingen , het CDA, weer een coalitie te vormen.  Het CDA besloot om enkel met de winnaars van de verkiezingen een coalitie te vormen, ze vergaten alleen PWF erbij te betrekken die van 1 naar 2 zetels gingen. 

Op de website van de VVD hebben ze even hun hart gelucht over de nieuwe coalitie, waarbij vooral het CDA het moet ontgelden.

Vorige week is de nieuwe Medemblikker coalitie van CDA, Gemeentebelangen en D66 gestart. Tot onze teleurstelling gaan zij niet door met het beleid dat de vorige coalitie, onder aanvoering van de VVD, voerde. Er werd toen gewerkt aan de fusievoordelen: een kleinere, betere en goedkopere gemeente. Daarom bleven de belastingen al die jaren onder de inflatie en in 2014 stegen ze zelfs helemaal niet: 0%.

 

Ook werd de rekening van de bezuinigingen niet bij de inwoners gelegd, werden regels geschrapt, boden bestemmingsplannen meer ruimte en daalde het aantal ambtenaren. Het nieuwe coalitieprogramma vermeldt daar nu niets meer van. Het staat vol met algemeenheden over ‘samenwerken’, ‘overleg’ en ‘participatie’. Het heeft geen cijfers, is niet doorgerekend en moet zelfs in overleg met de rest van de gemeenteraad inhoudelijk gevuld worden! Waar men wél duidelijk over is: plannen om de ozb te verhogen en niets doen aan de absurd hoge afvalstoffenheffing en rioolheffing. De wethouders van CDA, GB en D66 gaan aan de slag zonder visie en ideeën: dus nergens naartoe!

 

De VVD gelooft niet dat inwoners veel hebben aan mooie woorden over samenwerken en participatie. Nee, mensen willen concrete resultaten: minder bureaucratie en regels, gemakkelijker een huis of schuur bouwen, lagere belastingen en de ruimte om te ondernemen en initiatieven te ontplooien. De VVD gaat de komende vier jaar vanuit de oppositie strijden voor besluiten die u wél vooruit helpen

Reageren via facebook