7.9 C
Medemblik
26 februari 2021 11:08
Medemblik Actueel.

Lezing: Het 2e leven van de Dwingeloo Radiotelescoop

Bovenkarspel – De lezing ” Het 2e leven van de Dwingeloo Radiotelescoop” wordt gegeven door André van Es, voorzitter van Camras. Camras is de Stichting die de Dwingeloo Radiotelescoop beheert.

dwingelooDe lezing ” Het 2e leven van de Dwingeloo Radiotelescoop”
De lezing bestaat uit 2 delen. Voor de pauze gaat het verhaal uitgebreid over de historie van de Dwingeloo Radiotelescoop. Er zal worden ingegaan op de geschiedenis voorafgaand aan de bouw, de belangrijke ontdekking van Van der Hulst, die leidde tot de bouw, het gebruik van de telescoop en het wetenschappelijk belang van het instrument. Vanzelfsprekend zal ook de redding van de telescoop door Camras uitgebreid worden belicht.

Stichting Camras
Na de pauze zal er dieper worden ingegaan op de Stichting Camras en hoe de telescoop nu wordt ingezet. Belangrijk onderdeel zal zijn het doorlopen van de lijst met onderwerpen, die Camras in samenwerking met de KNVWS heeft opgezet voor verder radio-astronomisch onderzoek.

Gezien zijn persoonlijke interesse zal Seti als mogelijk onderwerp zeker worden aangekaart. Gedurende de hele lezing is het mogelijk om vragen te stellen. Na de pauze mag het publiek ook zelf suggesties aandragen voor mogelijk radio-astronomisch onderzoek en mee discussiëren over de gepresenteerde onderwerpen.

Aanmelden
Aanvang van de lezing: 20.00 uur ( de sterrenwacht is open vanaf 19.30 uur). Graag aanmelden voor deze lezing via secretariaat@volkssterrenwachtorion.nl of telefonisch via 06-4885044. Toegangsprijs voor leden € 2,- p.p. en niet leden € 4,-.

Details:

  • Datum: 
  • Tijd: 20:00 – 22:00
  • Locatie: Volkssterrenwacht Orion, Veilingweg 21b 1611 BN Bovenkarspel
  • Website: www.volkssterrenwachtorion.nl

Reageren via facebook