15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 19:12
Medemblik Actueel.

Beerput Wervershoof, blok aan het been van de gemeente Medemblik

Medemblik – Of het nu bewust of onbewust is gedaan, het feit ligt er wel dat de oude gemeente Wervershoof de nieuwe gemeente Medemblik mogelijk miljoenen gaat kosten aan schadeclaims.  Een duidelijk voorbeeld van een mogelijke schadeclaim van een kleine miljoen euro is het ‘kassenbedrijf Andijk’. 

Deze zaak gaat over een stuk grond in glastuinbouwgebied Het Grootslag (deel Wervershoof). De eigenaar van de grond wil daar kassen bouwen en de gemeente heeft met de exploitant van het glastuinbouwgebied (Glastuinbouwgebied Het Grootslag B.V.) een verschil van mening over de vraag welke kosten voor openbare voorzieningen de gemeente bij de desbetreffende eigenaar in rekening kan brengen.

De rechtbank te Alkmaar heeft de gemeente in gelijk gesteld in het geschil, het hof te Amsterdam heeft in hoger beroep de exploitant in het gelijk gesteld. Op basis van de uitspraak van het hof dient de gemeente aan de exploitant een schadebedrag te betalen. Het schadebedrag bedraagt €849.00,- exclusief de te betalen wettelijke rente en de proceskosten.

De gemeente is bij de Hoge Raad in cassatie gegaan tegen de uitspraak van het hof. De zaak is dus nog ‘onder de rechter’.  Maar mocht ook de Hoge Raad een negatief oordeel  vellen dan gaat de gemeente voor een kleine miljoen euro het schip in.

Vlietlanden

Opgezet door de oude gemeente Wervershoof als recreatiepark waar permanente bewoning niet was toegestaan. En daar ging het vrijwel direct mis. Nog voor de oude gemeente Wervershoof werd opgeheven besloot de oude raad van Wervershoof het maar te gedogen omdat 1 van de wethouders er graag wilde gaan wonen, permanent.  Jaren van procederen tot aan het hoogste orgaan in Nederland toe werd de nieuwe gemeente Medemblik in het ongelijk gesteld en moest het oude bestemmingsplan worden teruggedraaid naar het aangepaste bestemmingsplan zodat de ex-wethouder er kon blijven wonen, inclusief de mede-permanente bewoners van de Vlietlanden.

Hotel in het Nesbos

Hier loopt nog steeds een rechtzaak over.LZI Investments B.V en de nieuwe gemeente Medemblik staan lijnrecht tegenover elkaar wat de plannen van LZI Investments betreft. Deze wil een appartmentenhotel realiseren op het Nesbos in Onderdijk.  Hoe lang deze zaak nog onder de rechter is zal de tijd leren, gelukkig heeft het tot nu toe nog niets gekost maar het is wel weer een project van de oude gemeenteraad van Wervershoof dat ons bij een negatieve uitslag op kosten gaat jagen.

De verantwoordelijke personen voor deze 3 lijken die uit de kast van de oude gemeente Wervershoof kwamen kunnen hier niet meer op worden aangesproken maar de nieuwe gemeente Medemblik zit er wel mee opgescheept.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?