Bent u man? Dan is dit bericht niet voor u. Dit is alleen voor vrouwen

Hoorn – Incontinentie. De overgang. Menstruatieproblemen. Typische vrouwenproblemen die lang niet altijd met huisarts besproken worden. Het zou ‘erbij horen’. Of er rust een taboe op. Toch is er vaker dan gedacht een oplossing of verlichting van dergelijke problemen.

Draag weer wit
Zo heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 20% van de vrouwen last van hevig menstrueel bloedverlies. Veel vrouwen beseffen niet dat het een medisch probleem is, waarvoor oplossingen bestaan. ‘”Eigenlijk geldt hetzelfde voor de andere problemen waar alleen vrouwen last van hebben. De overgang is ook zo’n typisch vrouwenprobleem waarvan de impact niet onderschat moet worden.” vertelt gynaecoloog Marjoie Hemelaar. “Juist daarom verzorgen mijn collega’s en ik van Gynaecologie op 2 juni een voorlichtingsavond van 19.00 tot 21.30 uur in het Westfriesgasthuis. Met extra informatie en aandacht voor deze onderwerpen willen we vrouwen goed voorlichten en een steuntje in de rug geven.” In het hele land organiseren ziekenhuizen deze week voorlichtingsactiviteiten vanuit de campagne ‘draag weer wit’.

Ruimte voor vragen
Tijdens de voorlichtingsavond worden verschillende onderwerpen door de gynaecologen in korte sessies van 30 minuten behandeld. Na elke presentatie is er volop ruimte om vragen te stellen. Jantien Boomgaard en Annemieke Steenman-de Jonge bespreken de mogelijkheden bij menstruatieproblemen en sterilisatie. Majoie Hemelaar vertelt meer over overgangsklachten, behandelingsmogelijkheden en de risico’s. Kirsten Rietveld en Joke Klinkert zijn gespecialiseerd in verzakkings- en incontinentieproblemen. Zij geven meer informatie over mogelijke behandelingen.

Kraampjes
Verder staan er kraampjes van verpleegkundigen van de afdeling Gynaecologie en een incontinentieverpleegkundige. Ook zij zijn er om vragen te beantwoorden en informatie te geven. En er is een fysiotherapeute aanwezig die zich bezig houdt met bekkenbodemtherapie. Verder kunt u instrumenten en ander materiaal bekijken die met de onderwerpen van deze avond te maken hebben.

Aanmelden
De avond begint om 19.00 uur met koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Klik hier om u aan te melden of bel met 0229 25 76 13. Deelname aan de voorlichting is kosteloos. Parkeren in de parkeergarage kost € 2,40, maar op het transferium kunt u gratis parkeren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.