facebook bericht over Action zonnebrandcreme, kind volledig verbrand

Kind_verbrand_rug_zon_hq_FacebookMedemblik – – De sociale media laat zich weer van haar beste kant zien door een hype op Facebook. Een moeder beweert dat de producten van de Action geen kwaliteitscontrole krijgen. Haar kind is nu volledig verbrand, omdat de zonnebrand volgens de vrouw niet werkte. 

De desbetreffende zonnebrand blijft volgens Garnier drie jaar goed. Daarna worden alle producten ingenomen en vernietigd. De vrouw denkt dat haar product ouder dan drie jaar geweest moet zijn. “Ik kreeg dan ook de tip om zonneproducten, en cosmetische verzorging niet bij de Action te kopen omdat de kwaliteit hiervan niet gegarandeerd kan worden.”

Hoax-bericht

De Hoax-Wijzer denkt dat het Facebookbericht een Hoax-bericht is en dus niet helemaal waar. “Aangezien het kind ernstig verbrand is door de zon, lijkt het erg onwaarschijnlijk dat de ouders hier niet eerder iets van gemerkt hebben, als ze het kind zo regelmatig zouden hebben ingesmeerd. De verantwoordelijkheid ligt hier dus in eerste instantie bij de ouders en niet bij de werkzaamheid van een product.”

Reactie Action

Op social media gaan vanaf woensdag 21 mei jl. berichten rond naar aanleiding van een mevrouw die foto’s toont van haar kind met brandwonden.

Zij geeft aan dat dit gebeurd zou zijn na gebruik van een bij Action aangekochte zonnebrandspray van Garnier.

Action betreurt hetgeen met het kindje is gebeurd ten zeerste. Action hecht veel waarde aan de veiligheid van de door haar verkochte producten en volgt dan ook alle daarvoor geldende regelgeving. Action heeft dit bericht van deze klant zeer serieus genomen en daarop meteen met zowel de klant als met de leverancier contact opgenomen.

De volgende feiten zijn inmiddels bekend:

  • De klant geeft aan dat het gaat om het volgende product: een zonnebrandspray van L’Oreal Garnier Ambre Solaire, resisto bambini SPF 30;
  • Action koopt deze producten niet rechtstreeks in bij l’Oreal Garnier, maar bij een groothandel. Deze leverancier heeft de zonnebrandspray rechtstreeks ingekocht bij l’Oreal in Italië;
  • De zonnebrandspray is geproduceerd in april 2012, in 2013 door onze leverancier ingekocht en geleverd aan Action in maart 2014. Daarna is het door Action in het winkelassortiment opgenomen;
  • L’Oreal geeft over de houdbaarheid van haar producten het volgende aan: “U kunt een product gaan gebruiken zolang het ongeopend is, niet heel warm of vochtig bewaard is, en niet ouder is dan 3 jaar.” Onze leverancier heeft schriftelijk verklaard dat het product als goed product, conform wettelijke eisen, ingekocht en verkocht is;
  • Het betreffende product wordt door een onafhankelijk onderzoeksbureau getest. Action staat hierover in nauw contact met de klant en leverancier. Indien de testresultaten hiertoe aanleiding geven zal Action nadere informatie geven of maatregelen nemen.

Tot slot vinden wij het belangrijk om onze klanten erop te wijzen dat op de verpakking van deze zonnebrandspray wordt geadviseerd baby’s en jonge kinderen uit direct zonlicht te houden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.