Asbest op agrarische en MKB bedrijfsgebouwen

Medemblik – De stichting Bevordering Asbestsanering Agro- en MKB Bedrijfsgebouwen maakt een stappenplan om asbestsanering van boerderijen en (agrarische) bedrijfsgebouwen gezamenlijk aan te pakken. 

Clusteren van werkzaamheden

asbestHet asbest op agrarische daken raakt verouderd en beschadigd. Dit kan risico’s opleveren voor de bedrijfsvoering en de gezondheid. Ria Huisman is voorzitter van de stichting: “Met de stichting willen we het probleem van verwerende asbestdaken op agrarische en MKB bedrijfsgebouwen aanpakken. Hiervoor ontwikkelen we een stappenplan waarin we de asbestsanering en het plaatsen van nieuwe daken clusteren en aanbesteden. Een nieuwe werkwijze voor de sector, die ingezet kan worden voor soortgelijke projecten in Nederland.”

Zonnepanelen op nieuw dak

Na het plaatsen van een nieuw dak kunnen bovendien zonnepanelen worden geinstalleerd. Hierdoor wordt een aanzienlijke besparing op energiekosten mogelijk.Voor het plaatsen van zonnepanelen op agrarische daken is een gezamenlijke subsidie van de Provincie Noord-Holland en de EU beschikbaar.

Voormalige bedrijfsgebouwen

Ook particulieren die een voormalig bedrijfsgebouw hebben gekocht waarop zich een asbestdak bevindt, kunnen zich bij deze samenwerking aansluiten. Meer informatie over de werkwijze van de stichting kunt u vinden op de website www.verwijderasbest.nu.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.