Uitbreidingsplannen De Boogerd Wognum – Medemblik ziet komst Hema en Lidl

boogert wognumWognum – De gemeente Medemblik heeft grootscheepse plannen met het huidige winkelcentrum in Wognum. Het programma voorziet in de bouw van winkelruimte en wonin-gen, met de daarbij behorende uitbreiding van het aantal parkeer-plaatsen. Dit spoort met het beleid zoals opgenomen in de ge-meentelijke structuurvisie.

Het (regionale) dpo geeft richting aan omvang en aard van de mogelijke uitbreiding van het winkelare-aal. De gemeentelijke woonvisie bevat de uitgangspunten voor de invulling van het woningbouwprogramma op deze locatie. Voor het bepalen van de parkeerbehoefte wordt de normstellingmethodiek van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP) gehanteerd.

Voor de nieuwe invulling van de locatie zijn de volgende vier plan-uitgangspunten geformuleerd:

  1. ook bij uitbreiding met nieuwe winkels wordt de gerichtheid van het winkelcentrum op de Kerkstraat gehandhaafd;
  2. een eenduidige, liefst eenvoudige, en in ieder geval herkenba-re opzet wordt nagestreefd;
  3. uitgegaan wordt van het zogenaamde bronpuntenprincipe; en
  4. het ontwikkelingsplan houdt rekening met flexibiliteit, fase-ringsmogelijkheid, en uitbreidbaarheid.

De gemeente Medemblik ziet het liefst dat supermarkt Deen de concrete uitbreidingsruimte ( tot 1710m²) gaat gebruiken, maar ook dat drogisterij gebruik gaat maken van de uitbreidingsruimte tot 255m². Verder wordt rekening gehouden met vestiging van een discount supermarkt en met een nieuwe vestiging van de HEMA. Ook is rekening gehouden met nieuwvestiging van nog een tweetal winkel-units van 100 m²  elk, en is er voor een aantal bestaande winkels in principe ruimte om aan de achterzijde uit te breiden.

Autovrij

Beide supermarkten met hun parkeerterrein vormen een bronpunt. Tussen deze twee bronpunten is er het autovrije winkelcentrum, met een eenduidige straatin-richting, ruimte voor een terrasje, ruimte voor stalling van fietsen en aantrek-kelijk en comfortabel aangekleed.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.