Ria Dubelaar winnares jeu de boules toernooi 2014

Natuurtalent uit de Rozenhof opnieuw winnares jeu de boules toernooi 2014

winnaresAndijk – Ondanks dreigende luchten en een gure wind kwamen alle finalisten opdagen om de jeu de boules finale van 2014 te spelen. Op 12 mei op de baan bij Sarto in Andijk werd alweer voor het vijfde jaar gestreden om de zo begeerde wisselbeker. Nieuwkomers, maar vooral veel bekende gezichten zagen we dit jaar de strijd aangaan. “Ik zie er het hele jaar  naar uit” riep Arie Overman,  een trouwe speler, “iedere keer geniet ik weer van”. Dit geldt voor veel deelnemers, die we ieder jaar terugzien. Zo ook Ria Dubelaar van de Rozenhof, winnares van de finale van 2013. Zij kwam haar titel verdedigen.

Spannende eindrace tussen twee dames
Het werd een spannende wedstrijd en opnieuw sleepte Ria Dubelaar de meeste punten binnen. Zij streed in de eindrace tegen Paula Hoexum, bestuurslid van Huurdersvereniging De Driehoek, voor de eerste en tweede plaats.

Kans om wisselbeker te houden
Van blijdschap werden de jeu de boules ballen gekust. “Ik verwachtte dit echt niet” riep de kersverse winnares van 2014 en nam super trots opnieuw de wisselbeker in ontvangst. “Volgend jaar moet u echt weer meedoen” liet Hans Kröger, directeur bestuurder van Het Grootslag, haar weten, “wie de wisselbeker driemaal wint mag deze houden”. Aangezien Ria een natuurtalent is – zij speelt alleen de wedstrijden die Het Grootslag organiseert – is de kans groot dat zij opnieuw de beste wordt.

Blij met tweede en derde prijs
Paula Hoexum was dik tevreden met haar tweede plek en nam dankbaar haar prijs en bos bloemen in ontvangst. Dit gold ook voor de winnaar van de derde plek, Cor Koomen van het Bisschop Grentplantsoen, die het moment van de prijsuitreiking diverse malen door de fotograaf liet vastleggen.

Frans spektakel in goede handen
De captain van het toernooi, Nico Bakker, oud-medewerker van Het Grootslag, zorgde weer voor een uitstekende begeleiding. Daarbij had hij volop hulp van Dick Visser, die de rol van scheidsrechter enthousiast uitvoerde. Ondanks het strenge toezicht werd er met veel plezier en inzet gespeeld. Alle prestaties werden beloond met een heuse Franse tafel: wijn, stokbrood en een palet aan kazen. Opnieuw was het een geslaagd evenement.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.