Einde treinkaartje per 1 juli aanstaande

Medemblik – Het papieren treinkaartje wordt begin juli vervangen door een eenmalige chipkaart. Treinreizigers moeten vanaf dan altijd in- en uitchecken. Dat heeft het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB), een samenwerkingsverband van de vervoerders, overheden en consumenten, dinsdag laten weten.

Op 9 juli verdwijnt het papieren kaartje en zijn de eenmalige chipkaarten uit de automaten en bij het loket verkrijgbaar. De mogelijkheid om zonder OV-chipkaart te reizen blijft zo toch bestaan. Net als in het stads- en streekvervoer moeten mensen wel een toeslag betalen voor hun losse chipkaart. Het gaat om een extra bijdrage van een euro voor de hogere productiekosten.

Reizen met korting is vanaf 9 juli ook alleen beschikbaar voor mensen met een OV-chipkaart. Dat geldt ook voor meereizende passagiers die van de meereiskorting gebruikmaken.

Mensen met een OV-chipkaart kunnen vanaf 25 juni bovendien reizen met langeafstandskorting. Reizen met meerdere vervoerders wordt daardoor iets goedkoper.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.