Medemblik Actueel.

Medemblikse smartphone dievegge (24) op 20 augustus voor de rechter

Houten – De politie heeft het onderzoek naar diefstal van smartphones afgerond. Tegen de verdachte, een 24-jarige vrouw uit Medemblik, wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij moet op woensdag 20 augsutus a.s. verschijnen bij de rechtbank in Utrecht.

Agenten die op zaterdag 10 mei toezicht hielden op het terrein aan de Waijensedijk waar het dansfestival plaatsvond, zagen rond 22.00 uur een vrouw rennen, gevolgd door een beveiligingsmedewerkster en een andere vrouw. De agenten hielden de eerste vrouw staande. Het betrof de 24-jarige vrouw uit Medemblik. De andere vrouw meldde bij de agenten dat zij had gevoeld dat haar telefoon uit haar broekzak werd gestolen en dat de vrouw die zij achterna was gerend hierbij mogelijk was betrokken.

14 gestolen telefoons in tas

De agenten hielden de vrouw vervolgens op verdenking van diefstal aan. In haar tas troffen de agenten 14 gestolen telefoons aan. Terwijl de agenten bezig waren met de inventarisatie van de telefoons meldden zich bij de agenten al meerdere personen die aangifte wilden doen van diefstal van hun telefoons.

Alle telefoons terug bij eigenaren

De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en werd na de voorgeleiding aan de hulpofficier van justittie in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. Aan de hand van de aangiften op het bureau, maar ook via internet, die volgden op zondag en maandag konden alle telefoons aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven.

Gebruik maken zwijgrecht

De verdachte bekende wel de diefstallen, maar wilde over verdere details niet verklaren en maakte gebruik van haar zwijgrecht. In overleg met de officier van justitie werd aan de vrouw een dagvaarding uitgereikt. Zij moet zich woensdag 20 augustus a.s. melden bij de rechtbank Utrecht. Hierna mocht de vrouw in vrijheid gesteld worden.

Reageren via facebook