DAN NIbbixwoud gaat door, belofte maakt schuld zegt college.

Nibbixwoud – In zijn eerste optreden als wethouder bracht Hans Tigges direct een vurig pleidooi waarom de DAN toch door moest gaan ondanks de tekort van 88.000 euro op jaarbasis. Silva Visser van de ChristenUnie had een bespreeknotitie ingebracht over het stopzetten van de DAN en een andere oplossing te zoeken. ,,Belofte maakt schuld, ” zei de wethouder waarna de ChristenUnie direct reageerde met , klopt, belofte maakt schulden, grote schulden. 

Op de VVD na, waren de meeste oppositiepartijen, of zoals het CDA zegt, ‘De andere partijen’, voor stopzetting van deze plannen. Jan Burger van de PvdA wees oa. op het feit dat het dorpshuis in Abbekerk mogelijjk dicht moet omdat zij een tekort van 66.000 euro hebben terwijl aan de andere kant er dan een DAN wordt gebouwd met een structueel tekort van 88.000 euro, ,,dit valt niet uit te leggen naar de burgers,” volgens de PvdA.

De PvdA stelde voor om een speciaal potje te creeëren waarin ongeziene voordeeltjes kunnen komen om zo het tekort te dekken.

 

De VVD wil het college aan de aangenomen motie houden, deze motie werd door de vorige gemeenteraad aangenomen. Het college moet voor december aanstaande de eerste paal de grond in slaan om zo de subsidie vanuit de provincie nog te kunnen innen.  Akkoord is akkoord al stelde de VVD wel grote vraagtekens bij hoe het college het tekort binnen 10 jaar naar nul wil terugbrengen. Vooral nu al duidelijk is dat dit tekort niet door de huurders van de DAN kan worden opgebracht.

De BAMM schoot nog even uit zijn slof door een opmerking van wethouder Hans Tigges aan het adres van Piet Groot (BAMM) dat Medemblik miljoenen investeert in de fusie van de sportclubs in Andijk en dat daar nooit bezwaar tegen is gemaakt en nu wel alle seinen op rood staan voor de DAN waarna de BAMM furieus reageerde dat de fusie van de sportclubs in Andijk helemaal niet de wens van deze sportclubs was maar, wij quoten Piet Groot, ,,Het is ons door de strot geduwd door de gemeente Medemblik omdat zij graag de gronden wilden hebben.”  Asonia uit Andijk wilde helemaal niet fuseren maar moest van de gemeente laten wij dat even voor eens en altijd duidelijk maken, was de reactie van Piet Groot op de aantijging van de wethouder.

Hoe dan ook, de DAN komt er inclusief een tekort van 88.000 euro op jaarbasis welke in 10 jaar tot nihil moet zijn teruggebracht, hoe weet het college niet en met deze beslissing laat het college ook het advies van de rekenkamer links liggen.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.