Medemblik Actueel.

IVN zette egels uit in Egboetswater Oostwoud

OOSTWOUD – Zondag 11 mei werden er door het IVN West-Friesland in het Egboetswater in Oostwoud egels uitgezet. De egels waren afkomstig van Vogel- en Egelopvangcentrum De Bonte Piet.

Teks: Gerda Holla

IVN zet egels uit in EgboetswaterOndanks het slechte weer was er toch een grote groep op de egeluitzetting afgekomen. Allereerst werd door Anton Douwes van De Bonte Piet in Het Egboetje tekst en uitleg over de egels gegeven. De egels waren in het najaar verzwakt bij De Bonte Piet binnen gebracht. Bij De Bonte Piet hebben ze ze weer sterker gemaakt. Midden in de winter kun je ze niet uitzetten dus ze hebben de hele winter bij De Bonte Piet doorgebracht.

Anton vertelde wat egels eten en hoe ze leven. Voor alle kinderen was het erg leuk om te horen hoe een en ander in elkaar zat. Maar de volwassenen hebben ook weer van alles geleerd. Na een tijdje liepen we naar buiten naar een speciale plek, waar de egels snel beschutting van bladeren konden vinden. De twee egels bleven eerst rustig zitten waar ze werden neergezet. Al snel ging er één vandoor, maar de ander bleef nog zitten. Die heeft uiteindelijk ook een duwtje in de goede richting gekregen. Via de kikkervijver liepen we terug naar Het Egboetje waar alle kinderen nog een mooie kleurplaat mee kregen. Al met al een leuke en leerzame middag.

Reageren via facebook