Informatiebijeenkomst over duurzaam wonen in stolpboerderij

OOSTWOUD VEREWEG 4 Foto Mart Groentjes (2500x1667)Medemblik – Zeg je Medemblik, dan zeg je stolpboerderijen. Onze gemeente telt honderden historische stolpen. Zij vormen cultureel erfgoed, waar we zuinig op zijn. De gemeente Medemblik organiseert samen met de Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de stolp’ een uitwisseling van kennis en ervaring over het duurzaam conserveren en gebruiken van de stolp.

Het doel is het wonen in de stolp aantrekkelijk en betaalbaar te houden. De bijeenkomst is op woensdag 21 mei van 19.00 tot 21.00 uur aan de Vereweg 4 in Oostwoud en is speciaal voor de Medemblikse particuliere stolpeigenaren. Naast bouwtechnische kennis en duurzame energiebesparende maatregelen staan financieringsmogelijkheden op het programma, waaronder de fiscale aftrek voor het onderhoud van monumenten.

Er zijn geen deelnamekosten, maar stuur in verband met de organisatie een email met het onderwerp ‘Duurzame stolpbijeenkomst’ naar miranda.laan@medemblik.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.