Westfriezen voor de rechter voor grootschalige drugssmokkel

Amsterdam – Gisteren stonden in de rechtbank van Amsterdam zeven inwoners van Westfriesland voor het hekje bij de rechter wegens grootschalig drugssmokkel.  Het zijn de 75-jarige ‘Opa’ Cor B. uit Grootebroek, de 53-jarige Rob. B uit Hoorn, Rob B. is voorvluchtig en heeft al een veroordeling van 4.5 jaar wegens drugssmokkel, verder de 66-jarige Jan ‘patat’ M. uit Nibbixwoud, Ibrahim S. en Ab H. uit Enkhuizen. 

Marteling en dood

Opvallend is dat alle namen in het dossier in verband worden gebracht met de geweldadige dood van Paul Epskamp uit Schagen. Paul Epskamp uit Schagen werd geboren op 20 juni 1957. Hij werd gearresteerd met 4000 kilo hasj aan boord van het schip Blue Fish. Hij werd voor het laatst gezien op 13 januari 2005 tijdens de rechtzetting van zijn broer Nico. Een kennis had hem vervolgens naar Hotel De witte bergen in Eemnes gebracht. Hij zou vervolgens zijn ontvoerd en naar Roosendaal zijn gebracht. Epskamp werd er door een bende van verdacht een partij van een paar ton hasj, met een waarde van circa vijf miljoen euro, te hebben gestolen. Hij moest zeggen waar de uit Nibbixwoud gestolen partij hasj heen was gegaan. Op 21 januari werd zijn dode lichaam gevonden op een bouwterrein langs de N201te Loenersloot. (bron: mafiapage.nl)

Vanwege deze mogelijke afrekening kreeg Ab H. acht jaar cel voor zijn aandeel in de dood van Paul Epskamp, Ab H. houdt vanaf dag 1 vol dat hij onschuldig is.

Artemis hoofdverdachte

De hoofdverdachte, de Amsterdammer Thomas van der Bijl, ontbreekt op de zittingslijst. Thomas van der Bijl werd in april 2006 in zijn café vermoord.  Opvallend is dat vlak voor zijn dood er bij van der Bijl in huis 2000 kilo hasj is gevonden. Het O.M kon niets anders doen dat de zaak te seponeren.  Mede door de moord op van der Bijl duurde het zolang dat de Westfriezen voor de rechter moesten komen.  De rechtzaak duurt 7 dagen.

 

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.