Medemblik maakt zich op voor de Delta Lloyd Regatta 2014

IMG_8598Medemblik – De jaarlijkse Delta Lloyd Regatta op het IJsselmeer bij Medemblik (20-24 mei) heeft dit jaar weer gewoon de olympische puntentelling. Vorig jaar hanteerde de wedstrijdleiding een nogal omstreden en onduidelijk systeem waarbij onder meer de punten uit de kwalificatieraces vervielen en de klassering na de voorronde meeging naar de medalraces.  

Tijdens de komende editie valt de organisatie terug op de vertrouwde formule met vlootraces, die uitmonden in een finale met tien boten en dubbele punten. “Vorig jaar hebben we een experiment uitgevoerd”, legde voorzitter Arjen Rahusen van het organisatiecomité dinsdag uit. “Nu volgen we net als alle andere grote toernooien het format dat over twee jaar ook bij de Olympische Spelen in Rio wordt gebruikt,” schrijft RTV NH op haar website.

De Delta Lloyd Regatta wordt dit jaar voor de 30e keer georganiseerd. Het evenement hoort tegenwoordig tot de Eurosaf Champions Cup.

Medemblik Actueel gaat samen met Hoorn Tv volgende week een uitgebreid verslag maken van de opening.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.