Geweld tegen homo’s neemt toe

homogeweldMedemblik – Het geweld tegen homoseksuelen en lesbiennes is de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Het aantal incidenten steeg van 623 in 2011 naar 1143 in 2012, blijkt uit een rapport van het Verwey-Jonker Instituut. Het COC wil dat justitie en politie meer prioriteit geven aan homogeweld, schrijft De Telegraaf.

De cijfers van vorig jaar zijn nog niet bekend. “Maar dit is een enorme toename”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke in de krant. De homobelangenorganisatie wil dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) actie onderneemt. Ineke hoopt maandag afspraken te kunnen maken met de minister. Bij de geregistreerde incidenten gaat om allerlei soorten agressie: van schelden en spugen tot in elkaar slaan.

Medemblik

Afgelopen weekend werd ook in Medemblik duidelijk dat een groepje opgeschoten jeugd een homo-stel al weken terroriseerden. De jongens en meiden van rond de 12 á 13 jaar gooiden met stenen naar het huis van de 2 mannen en scholden ze uit.  Pas nadat op internet een video verscheen van 1 van de daders stopte het pesten. Ondertussen hebben al 2 van de meisjes hun excuses aangeboden aan het stel en beloofd het nooit meer te zullen doen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.