8.6 C
Medemblik
19 januari 2021 20:05
Medemblik Actueel.

Europa’s grootste kermis expo komt naar Wervershoof

Wervershoof – Op zondag 25 mei gaat het dan eindelijk gebeuren, europa’s grootste kermis expo komt naar Noord Holland, en wel in Wervershoof. Marcel Deen is trots dat de kermis expo en zijn geliefde miniatuurattracties in zijn eigen woonplaats te zien zullen zijn. De kermis expo is een evenement waar alles te doen en te zien is omtrent de kermis.

2012-07-13 14.09.19Zo zal o.a. europas grootste miniatuurkermis te zien zijn, niet zomaar een miniatuur kermisje wat we hier en daar wel eens zien op een markt, we hebben het hier over de mooiste nostalgische zaken en meest Hi Teck attracties aangekleed met tien duizenden lampjes, kermisjingles en snelle motoren, maar ook Lego attracties zijn er te zien inclusief transporten daar waar Legoworld niet aan kan tippen en fallermodelbouw met duizenden ledjes van wel 1.8 mm klein. De modelbouwers komen uit alle delen van het land en zelfs het buitenland. Voor Marcel is het nu een thuis wedstrijd, kermis Expos vinden doorgaans meer in het zuiden plaats tijdens de kermissen zoals in Uden, Oosterhout, Tilburg ect daar waar de we Marcel en zijn kameraden ook te zien zijn.

Naast de miniatuur is er veel te doen, zo kunnen kinderen zelf suikerspinnen draaien, kermisspellen spelen en is er veel te zien over de historie van kermisattracties en haar transporten, uiteraard veel foto’s en films van vroeger en de hedendaagse lachende gezichten. En wat is een kermis zonder live muziek? Uiteraard is daar ook aan gedacht, niemand minder dan Bassie en Bobo laten hun westfriese kermishits niet aan u voorbij gaan, en wat dacht u van een spetterend optreden van Roy Verlaat de Frans Duijts look a like. Kortom een dagje uit voor het hele gezin.

De kermis expo is ontstaan door exposanten die de kermis als liefhebberij hebben en zo eens per jaar bij elkaar kwamen op een hobbybeurs, inmiddels bezoeken ze jaarlijks de grotere kermissen van het land. Het is nodig, het gaat slecht in de kermisbrance, de crisis is daar misschien nog wel het hardst, ons culturele volksvermaak staat onder druk en als we een steentje bij kunnen dragen door wat extras toe te voegen aan de kermis om zo de mensen op de been te krijgen doen we dat natuurlijk.

En ja trots natuurlijk nu in mijn eigen dorp, alhoewel de kermis zelf pas de 3 e zondag in augustus is hoop ik natuurlijk dat we een beetje animo trekken met deze voorjaarskermis, we doen dit allemaal uit pure liefhebberij en het is daarbij uniek en zo dichtbij dat wat we niet snel terug zullen zien, tevens een mooi moment om het nieuwe Culturele pand van De Schoof eens van binnen te zien. Koos Blauw Beheerder van De Schoof en Marcel Deen van Kermis Expo heten u van harte welkom. Zie voor meer informatie www.turbostar.nl

De Expo is op zondag 25 mei in De Schoof aan Kerkelaantje 1 in Wervershoof

Reageren via facebook