Erwin Romar een Medemblikker in Canada – deel 2

Beste Medemblikkers,Hier is deel 2 van uit het leven van mij gegrepen. Mijn eerste jaar in Ontario als 13 jarige jongen.

Maart 1986.

scan0010Er zijn ondertussen alweer een paar weken omgevlogen sinds onze aankomst in Canada op ons nieuwe bedrijf waar we nog steeds met smart op onze inboedel zitten te wachten want in een leeg huis wonen met een deken als matras is niet echt comfortabel,maar dessalniettemin begin ik langzamerhand wat te wennen dankzij de reuring dat een melkveebedrijf brengt,geen saai moment gehad nog,ik werk al volop mee in de stal met voeren en mesten en kalveren melk geven en genieten van het school vrije leven waar gauw een eind aan gaat komen want er is al sprake over geweest door mijn ouders die toch wilde dat ik naar school ging ondanks protest van mij want ik was de taal niet machtig dus kreeg ik kennis aan een buur jongetje.

Verhuis Container eindelijk gekomen…..( 1 Mei)

Nou wat een opluchting eindelijk na een maand de container in de tuin de zien staan en alle bekende spullen weer te zien….dus zo begon de inrichting van het huis…maar er moest wel hulp komen want met ons vieren konden wij het niet aan dus werden de stoute schoenen aangetrokken en de buurt werd gevraagt om te helpen (wat niet zonder rugpijn ging) En dat was de dag dat ik David McIllhagga ontmoette waar ik veel steun aan gehad heb,spelenderwijs leerde ik de Engelse taal wat niet zonder hilarische momenten ging,wat een fouten maakte ik! Maar zo werd ik voorbereid op de lagere school waar ik naar toe ging in Russell..ik kwam bij hem in de klas…dus dat maakte het vooruitzicht niet zo angstig..ik was wel wat in mijn wiek geschoten door het feit dat ik terug gezet werd in het onderwijs..dat wij Nederland verlieten liep ik al op de LTS in Wieringerwerf..dus zo kwam ik een week later( half Mei) als 13 jarige jongen in grade 7 bij 12 jarige kinderen…

Russell Public School

Maar voor het zover was moest ik eerst geregeristreerd worden wat door onze vriend de Nederlandse makelaar werd geregeld,ik moest mee want er moest een fotootje van mij gemaakt worden voor een studenten kaart…gedoe allemaal,maar het was geklaard dus de volgende dag met de schoolbus naar Russell,zon geel geval met van die rode knipperlichten en stampvol met kinderen stapte ik in en ging naast David zitten…wat voelde ik mij een buiten beentje…..verstond heel weinig van wat er gezegt en mij gevraagt werd….oeffff….waaar ben ik terecht gekomen…..??? Ik wil weer terug naar Medemblik!!! Wat een ellende!!! Met lood in de schoenen volgde ik David de school in…..wat staat mij te wachten??…

Over 2 weken Deel 3…. Bedankt voor het lezen mensen…..vriendelijke groeten uit Canada!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.