VVD Medemblik – shop in shop problematiek bij project locatie Stadtman

Medemblik – De fractie van de VVD in Medemblik is bang voor vergaande negatieve effecten voor de middenstand in de Nieuwstraat bij de komst van het winkelcentrum op de plek van voormalig Stadtman.  

Shop in Shop

Shop in Shop is een concept waar een bedrijf meerdere onderdelen van dit bedrijf onder 1 dak samenbrengt.  De VVD is bang dat als dit niet in een duidelijk kader wordt weergegeven dit ook in Medemblik kan gaan gebeuren.  De VVD wijst bij monde van fractievoorzitter Mark Raat naar het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost waar meerdere bedrijven onder 1 dak zijn samengebracht. Nu al lijdt de lokale middenstand enorm onder de komst van dit winkelcentrum en bij velen staat het water tot aan de lippen en staan op het punt om de toko te moeten sluiten of staan op het punt om failliet te gaan.  De VVD wil via duidelijke regels dit tegengaan. 

Oud-wethouder Casper Gutter, sinds gisteravond geen wethouder meer, wees de ingebrachte motie af omdat het al duidelijk staat omschreven in het contract met de investeerder van het project. ” Als wij nu de regels nog gaan aanpassen is dit de kat op het spek binden voor de projectontwikkelaar en zijn juristen om van het contract af te komen,, zegt de wethouder in een reactie richting de VVD.  

Het CDA vindt de motie niets toevoegen aan de bestaande bestemmingsplan en wijst de motie van de VVD dan ook resoluut af.  . 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.