5.1 C
Medemblik
25 november 2020 06:59
Medemblik Actueel.

Koeien melken belangrijker dan raadslid zijn

Medemblik – Op de politieke agenda van de gemeenteraad in Medemblik stond gisteravond het initiatiefvoorstel Coalitieakkoord en het initiatiefvoorstel Raadsprogramma. Maar door de overvolle agenda en de afspraak dat 22:30 toch echt einde vergadering is stelde fractievoorzitter Mark Raat van de VVD voor om het debat te schorsen tot aanstaande maandagavond. 

Dit schoot het CDA in het verkeerde keelgat en wenste er niet mee akkoord te gaan om maandagavond te vergaderen wat weer bij de VVD vraagtekens opriep waarom niet, omdat er aanstaande maandagavond toch al vergadert wordt.  Het CDA wilde 2 minuten schorsing voor overleg waarna de fractievoorzitter vertelde dat niet de gehele fractie aanwezig kon zijn.  

De VVD stelde voor om dan de al geplande vergadering te verschuiven naar 18:00 uur waarna dan de geschorste raadsvergadering kan worden afgemaakt. Dit riep bij CDA’er Arie Schouten de vraag op wie dan zijn koeien ging melken, wat bij Mark Raat de tegenvraag wie dan het brood om half 4 in de ochtend uit de oven moest halen.. 

Na stemming is besloten dat de griffie nu opzoek gaat om binnen 2 weken een nieuwe datum te prikken om de geschorste raadsvergadering af te maken en de initiatief Coalitieakkoord en het initiatief Raadsprogramma te bespreken. 

Opvallend moment nog was het optreden van Silva Visser-van Eijk van de ChristenUnie die in niet te missen bewoording haar ongenoegen liet merken over de manier van werken van het CDA tijdens de coalitiebespreking, zij melde oa. dat zij in de krant een quote had gelezen die zij absoluut niet gezegd had. 

Reageren via facebook