18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 13:24
Medemblik Actueel.

ChristenUnie vraagt standpunt burgemeester Medemblik over kinderpardon

kinderpardonMedemblik – Het aantal burgemeesters dat de oproep voor een ruimer kinderpardon steunt blijft oplopen. De teller staat aan het einde van donderdagmiddag op 137. Dat komt overeen met een derde van de ruim vierhonderd Nederlandse gemeenten. Eerder op de dag hadden 92 burgemeesters hun handtekening gezet.

De fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Medemblik heeft de burgemeester 2 schriftelijke vragen gesteld: 

  1. Hoeveel kinderen vallen bij de gemeente Medemblbiiik niet onder het generaal pardon
  2. Wat is de houding van de burgemeester hierin. 

De oproep komt van burgemeester van Bunnik Hans Martijn Ostendorp. Hij wil dat ook asielkinderen die al vijf jaar onder toezicht van een gemeente staan onder het kinderpardon vallen. Nu geldt het pardon alleen voor kinderen die al vijf jaar onder rijkstoezicht staan, iets wat Kinderombudsman Marc Dullaert woensdag ‘idioot’ noemde.

De oproep staat op de website van het Landelijk Overleg Gemeentebesturen inzake Opvang- en terugkeerbeleid. Daar is te zien dat onder anderen de burgemeesters van Amersfoort, Heerlen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de oproep steunen.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen (VVD) liet donderdag weten het eens te zijn met de inhoud van de oproep tot een ruimer kinderpardon. Hij ondertekent de oproep echter niet. “Het gaat om het signaal en niet om de vorm”, zei zijn woordvoerder.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?