Weerbericht Medemblik 8 mei – Vanuit het zuidwesten flink wat regen.

HMWA_meerdaagse

Medemblik – De dag start meest droog in de regio, al is een buitje niet uitgesloten. Vanmiddag is het eerst nog meest droog (misschien een opklaring), maar in de tweede helft van de middag gaat het vanuit het zuidwesten uitvoerig regenen, soms kan de regen buiig van karakter worden. Er kan in onze regio tussen de 5 en 10 millimeter hemelwater verwacht worden, misschien wel meer. Het regiokwik komt uit tussen de 13 en 14 graden en de zuidwestenwind blaast stevig door en is vrij krachtig, tot krachtig. De wind kan behoorlijk vlagerig zijn.

Tekst: Weerman Patrick Maarschalkerweerd

Morgen is het half tot zwaar bewolkt in de regio en er vallen een aantal buien, misschien dat een enkele vergezeld kan gaan van een klap onweer. Het regiokwik ligt rond maximaal 15 graden en de zuidwestenwind blijft talrijk, met aan het IJsselmeer af en toe een harde zuidwester.

Tijdens het weekend blijft het behoorlijk wisselvallig, met een buiig weertype, soms ook met onweer. De zon zien we ook af en toe en het regiokwik ligt dan rond 15 graden. De wind blijft stevig doorstaan, al is deze in het weekend iets minder aanwezig. Het zou mij niks verbazen dat er tot en met zondag lokaal tussen de 50 en 100 mm neerslag verwacht wordt in de regio.

Ook begin volgende week veranderd er weinig aan dit weerbeeld.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.