Symposium: Ouderenmishandeling zichtbaar maken

Centrumgemeenten Alkmaar, Den Helder en Hoorn en GGD Hollands Noorden werken samen om het probleem ouderenmishandeling meer zichtbaar te maken. 

gezondheidsonderzoek
gezondheidsonderzoek

Hoorn – In het kader van de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling in juni, organiseert GGD Hollands Noorden op maandagmiddag 16 juni in het MFA DE KREEK in Zwaag een symposium  voor managers en uitvoerenden in het zorg en veiligheidsdomein.

Plan van aanpak ouderenmishandeling Noord-Holland Noord 
Naar schatting hebben in Noord-Holland Noord tussen 6000 en 8000  ouderen te maken met een of meerdere vormen van ouderenmishandeling (landelijk tussen de 160.000 en 200.000). Hiervan zijn er in 2011 slechts 10 (landelijk 994) gemeld bij de politie of de huidige Steunpunten Huiselijk Geweld.

Onlangs is het plan ‘Ouderenmishandeling zichtbaar maken – aanpak ouderenmishandeling Noord-Holland Noord’  in uitvoering genomen. De centrumgemeenten Alkmaar, Den Helder en Hoorn hebben de handen ineen geslagen om dit in Noord-Holland Noord gezamenlijk op te pakken. De GGD neemt hiervan de uitvoering op zich.

De ambitie  – naar 200 meldingen 
De regio NHN wil aan het eind van dit jaar het nu nog onzichtbare probleem ouderenmishandeling zichtbaar hebben gemaakt. Dat wil zeggen dat ouderenmishandeling in woord en beleid is geformuleerd en daadwerkelijk wordt aangepakt. De ambitie is dat ouderenmishandeling dan op de kaart staat, bekend en herkend wordt en dat de deskundigheid en meldingsbereidheid zijn vergroot. Het streven is een toename van meldingen; meer concreet wil men eind 2014 op 200 meldingen ouderenmishandeling in de regio NHN komen. Dit door het taboe te doorbreken en de meldingsbereidheid te vergroten. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.