MOC handhaaft zich op eigen kracht

moc 1

Zonder de vaste basiskrachten Aart Vijfvinkel en Jeroen Matla was trainer Koomen genoodzaakt aanpassingen te doen aan de basiself. Vanaf de aftrap zette MOC snel druk naar voren, maar het aanvalsduo Jasper van der Sande en Ricardo van der Werff werd niet in stelling gebracht.

DWB nam na tien minuten het initiatief over en creëerde een aantal goede kansen, maar tot een goal kwam DWB niet. Vlak voor rust verrichtte keeper Groen nog een fantastische redding in een één op één situatie, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 0-0 stand.

In de tweede helft liet MOC niet meer zo makkelijk over zich heen lopen en kon het zelf ook gaan denken aan aanvallen. De ingevallen spitsen Jacco Feller en Dennis Doodeman zetten meer druk op de DWB verdediging, waardoor er ook kansen werden gecreëerd. De kopsterke Jeroen Koomen had echter het vizier niet op scherp en bal voorlangs werd door iedereen in het DWB strafschopgebied gemist. Met nog 10 minuten op de klok, in de wetenschap dat een punt lijfsbehoud zou betekenen, nam MOC geen risico en beperkte het zich tot verdedigen. Na het eindsignaal wisten de Midwouders dat zij ook volgend jaar weer in de vijfde klasse te bewonderen zijn.

De 0-0 in De Weere was tekenend voor het seizoen 2013-2014 voor MOC, het was immers het tiende gelijkspel. Het grootste probleem zat in de afronding, met maar 25 doelpunten uit 22 wedstrijden is het duidelijk dat meer scorend vermogen volgend seizoen nodig is. Defensief stond MOC daarentegen vrij aardig, gezien het lage aantal van 30 tegendoelpunten. Alleen de top 3 kreeg minder goals tegen. Volgend seizoen, met Sjaak Tol als trainer, zal MOC willen laten zien dat de tiende plaats in de eindstand verbeterd kan worden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.