Korenfestival Medemblik zondag 18 mei

Een mooie culturele beleving in Medemblik 

Medemblik – Op zondag 18 mei aanstaande, staat het eerste evenement van de Stichting Evenementen Medemblik 2014 op het programma; het jaarlijkse Korenfestival. Honderden kelen worden geschraapt, stemmen gesmeerd. Het centrum van Medemblik, de Nieuwstraat en Oosterhaven worden weer muzikaal en creatief opgevrolijkt. Het wordt een dag vol uitbundige noten, veel cultureels en mooie authentieke waar. Als ‘koren op de molen’ is ook molen de Herder onderdeel van dit culturele feestje.

Vanaf 12.00 uur strijden koren uit het hele land om de felbegeerde wisselbeker, straat- en dirigentenprijs. Voor jury en toegewijd publiek zingen zij hun hoogste en beste lied.
De zangkunst wordt dit jaar wederom aangevuld met een Creativiteitsmarkt aan de Oosterhaven. Creatievelingen bieden hun zelfgemaakte waar aan. Zij zorgen voor een gevarieerd aanbod van onder andere sieraden, sjaals, kaarten, lekkernijen, tassen en keramiek.

Het Korenfestival-nieuwe-stijl
Als nieuw onderdeel van deze dag wordt er op de Nieuwstraat een variant van de UITMARKT georganiseerd. Een markt waar verschillende verenigingen, musea en culturele organisaties hun programma en aanbod voor het seizoen 2014-2015 presenteren. Kortom, een nieuwe en uitgebreide aanvulling op het alom bekende en drukbezochte Korenfestival.

Rond de klok van 18.00 uur zal de jury de spanning opvoeren als de prijswinnaars worden bekend gemaakt. Het Korenfestival-nieuwe-stijl belooft een groot spektakel te worden. Zing en beleef het mee!

Meer informatie vindt u via www.stemmedemblik.nl/korenfestival