Burgemeester Frank Streng opent vaardag Medemblik door zelf een zeilpak aan te trekken en het ruime sop te kiezen.

Burgemeester04 closeup

Dit heeft hij gedaan door met twee aspirant jeugdleden het water op te gaan, en met groot succes. Zo gezegd zo gedaan, de burgemeester had om 10:00 uur de opening van de nieuwe reddingsbrigade Andijk – Medemblik, en om 11:00 uur stond hij stipt op het catamaranveld van Bestevaer aan de vooroever.

De Burgemeester was netjes in pak maar wat ontbrak was de fraaie ambtsketting deze ging niet mee het water op. De catamaranclub had een droogpak voor de burgemeester geregeld, en hij stapte met pak en stropdas zo het droogpak in. Na het zeilen kwam zijn nette pak er wel verkreukeld eruit, maar dat deerde hem niet.

Een burgemeester die kan zeilen
Zeil- en catamaranvereniging Bestevaer had de gehele open boten vloot klaar liggen voor kinderen die een kijkje willen nemen en een proefrondje wilde varen.
Het was er gezellig en een aantal kinderen vanaf 10 jaar hebben heerlijk genoten van de opstapdag. Zo hebben kinderen gesurft, zelf gezeild in een optimist en kon men het water op met de catamaran. Het kostte de Burgemeester geen moeite om deze tak van sport te beoefenen. Burgemeester Frank Streng voer zo met een catamaran weg, en hij kwam ook weer veilig met de jongens weer aan wal.