Voorbeschouwing Berkhout 1 – Strandvogels 1

Onderdijk – Na het gelijkspel tegen De Valken is het definitief, het seizoen 2013-2014 telt voor Strandvogels nog twee wedstrijden. De eerste is uit tegen Berkhout en bij die tegenstander denken we dan meteen terug aan de monsterzege eerder dit seizoen in Onderdijk. Het werd toen maar liefst 12-1 voor Strandvogels, nog altijd de grootste nederlaag van het seizoen voor de promovendus uit de 5e klasse. Berkhout leek toen het lachertje van de 4e klasse te worden, want er was eerder ook al fors verloren van Andijk, HSV Sport 1889, Grasshoppers en Woudia.

Tekst: Strandvogels

Erwin Neuvel maakt 8-0. Hij maakte in het duel tegen Berkhout in Onderdijk maar liefst 6 goals.

Maar een week na de oorwassing door Strandvogels won Berkhout thuis met 4-1 van Victoria O. Weliswaar werd daarna weer drie keer verloren, maar Berkhout ging wel steeds beter presteren. En dat bleek uit de overwinningen die werden geboekt tegen HSV Sport 1889 (4-2), Andijk (1-0) en Hauwert ’65 (2-1). Omdat ook nog een keer werd gelijk gespeeld tegen R.K.E.D.O. is Berkhout met 17 punten opgeklommen naar de 12e plaats. Die plek geeft recht op het spelen van nacompetitie, maar FC Medemblik (zelfde aantal punten) en Victoria O. (1 punt minder) staan heel dichtbij. De veilige 11e plek van Kwiek ’78 is ook nog bereikbaar, maar op die ploeg moeten wel 4 punten goed worden gemaakt.

Voor Strandvogels is de nacompetitie sinds vorige week uit het zicht verdwenen. Er resteren dus nog twee wedstrijden waarin de ploeg zelf niet meer dan haar sportieve plicht kan doen. Het enige “prijsje” dat nog wel behaald kan worden, is die van de meest productieve ploeg in de 4e klasse. Strandvogels staat op dit moment op 88 goals, kampioen Woudia maakte er eentje meer. Het zou leuk zijn als Strandvogels deze strijd nog kan winnen. De kans is dan ook groot dat de ploeg het meest scorende standaardteam van West Friesland is. Woudia en Strandvogels zijn dus de doelpuntenmachines in 4B, alleen Dynamo in 5B kan zich met beide ploegen meten. De afgelopen zondag kampioen geworden ploeg uit Ursem scoorde tot nu toe 87 keer, maar speelt nog één keer.

Berkhout zal deze keer ongetwijfeld niet zo belangeloos meewerken als eerder in Onderdijk. Als ik u was zou ik echter wel afreizen richting Berkhout, want bij wedstrijden van Strandvogels valt altijd genoeg te beleven!

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.