Medemblik Actueel.

Politiek

SP op weekmarkt Medemblik

europese verkiezingenMedemblik – Vandaag zaterdag 3 mei trapt de Socialistische Partij Hoorn en omstreken de lokale campagne voor de Europese verkiezingen op donderdag 22 mei af. De partij staat die dag met de SP-marktkraam op de Hoornse zaterdagmarkt, waar die dag extra aandacht besteed wordt aan de verkiezing van de 26 Nederlandse afgevaardigden in het Europees Parlement. De SP wil de manier waarop in Europa samengewerkt wordt, radicaal veranderen. Onderdeel daarvan is het overdragen van de macht van de Europese commissie naar het (democratisch gekozen) parlement en de afzonderlijke lidstaten, zoals Nederland.

De SP zal zowel in Hoorn, Medemblik als Koggenland zijn gezicht laten zien. Afdelingsvoorzitter Bo Strik: ‘We willen in korte tijd zo veel mogelijk mensen bereiken. Er staat veel op het spel, terwijl er te weinig mensen zich dat daadwerkelijk lijken te realiseren. Juist nu is het belangrijk om als burgers het heft in handen te nemen. Als 43 miljoen Europeanen niet genoeg geld voor eten hebben, terwijl aan de andere kant talloze miljarden in falende banken wordt gepompt dan is er iets fundamenteel mis. Het is tijd voor een ander Europa!’

De SP is de komende weken onder meer te vinden op De Vijverhof in Avenhorn en op de weekmarkt van Medemblik. Daarnaast verspreiden leden van de partij tienduizenden verkiezingskranten huis-aan-huis. Meer informatie over de campagne heeft de SP op hoorn.sp.nl. Daar is ook een verwijzing te vinden naar het verkiezingsprogramma van de partij.

Reageer op dit onderwerp