Reddingbootdag Medemblik

Medemblik – Een keer per jaar organiseren de vrijwilligers van de KNRM hun landelijke open dag. Ook dit jaar deden KNRM station Medemblik en Andijk mee op zaterdag 3 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op deze dag kon u actief kennis maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materiaal van de KNRM.

Naast het meevaren op de reddingboten – openstelling van de boothuizen met informatie over de KNRM – demonstraties, verse koffie/thee en limonade – uitleg bij vragen over KNRM, waren er de gehele dag meerdere activiteiten te doen.

Activiteiten

Letterlijk lopen over het water met de Aquabubble, schminken, tekenen en een echte brand blussen met een vrijwilliger van de brandweer van Medemblik. Er waren dit jaar duikers aanwezig van het Active Diving team, zij gaven allerlei demonstraties. Natuurlijk waren er ook weer KNRM gadgets verkrijgbaar. 

Ook voor de inwendige mens was er van alles verkrijgbaar; Uniek dit jaar was de ijskraam van de Schapenstreek, zij maken zelf biologisch ijs, “Moois”, skoftig lekker, in 2008 is het ijs verkozen tot lekkerste streekgerecht van Noord-Holland. Wat niet mag ontbreken was natuurlijk vers gerookte paling en de lekkere suikerwafels van Raat.

[wppa type=”slideonlyf” album=”99″][/wppa]