20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 02:07
Medemblik Actueel.

Flitsexpositie Westfriesmuseum. Puertas Cerradas – Gesloten Deuren van JChristiaan

Puertas09_1000px-1000x400

De gesloten deuren van Argentinië

Hoorn – Alleen in het weekend van 10 en 11 mei  is in het Westfries Museum een tentoonstelling te zien met het nieuwste werk van JChristiaan Heydenrijk. De expositie Puertas Cerradas (gesloten deuren)  wordt op vrijdag 9 mei geopend door de cultureel attaché van Argentinië in Nederland, mevrouw Patricia Suárez.  Zij zal ook het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek Argentina, 10.000 km’.

De expositie is het resultaat van een reis die JChristaan Heydenrijk  in het najaar van 2013 samen met een vriend door Argentinië maakte. Maanden lang reisde hij van Noord naar Zuid door dit immense land. Meer dan tienduizend kilometer legde hij af,  van de tropische bossen in het Noorden tot de arctische vlaktes in het Zuiden. Van de drukte van de steden tot eenzaamheid van de eindeloze Pampa’s.

Al deze impressies heeft hij verwerkt in een aantal nieuwe kunstwerken, waarin de gesloten deur centraal staat, een onderwerp waar Heydenrijk twintig jaar door gefascineerd is. De gesloten deur doet een beroep op de verbeelding. Biedt toegang tot een wereld, maar houdt tegelijk de wereld ook buiten.

Wie goed kijkt en vergelijkt ziet dat deuren ook iets over de cultuur van een land en dat is wat JChristiaan Heydenrijk in schilderijen, tekeningen en zeefdrukken tot uitdrukking brengt.

Een deel van het werk dat op de expositie te zien is, heeft ook al een bestemming. Heydenrijk kon zijn Argentinië-reis maken dankzij een succesvolle crowdfunding actie. De investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage een kunstwerk.

Reageren via facebook