8 C
Medemblik
20 oktober 2020 11:01
Medemblik Actueel.

Andijks oorlogsmonument incompleet (video)

Andijk – De lijst met namen op het oorlogsmonument in Andijk is niet compleet. Dat zegt inwoner Gerrit van Keulen. Hij dook de archieven in en ontdekte dat er een aantal namen missen en daar moet wat aan gebeuren.

Op het monument staan de namen van Andijkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Van Keulen ontdekte dat er nog drie Joodse inwoners uit Andijk tussen 1940 en 1945 werden afgevoerd naar concentratiekampen. Het zou gaan om Claus Kauffman, Max Ardel en Henri van Oosten, schrijft RTVNH op haar website.

Van Keulen gaat nu de gemeente aanschrijven met het verzoek de namen alsnog aan het monument toe te voegen. “Ik weet dat dat een lang proces is, maar ik hoop dat hun namen er volgend jaar wel op staan.”

 

Reageren via facebook