PvdA wil openbare raadsbrede discussie over coalitieakkoord in de gemeente Medemblik

Medemblik – De nieuwe coalitie tussen CDA – Gemeentebelangen en D’66 hebben op 30 april j.l. het coalitieakkoord beschikbaar gesteld en de fractie van de PvdA hecht er aan om hier tijdens de raadsvergadering van 8 mei a.s. met de coalitiepartijen en andere fracties van gedachten over te wisselen. Het coalitieakkoord is echter als ingekomen stuk geagendeerd, waardoor een initiatiefvoorstel noodzakelijk is om dit coalitieakkoord echt op de agenda te krijgen.

Voor de PvdA is het wenselijk om in de openbaarheid te bespreken welke koers de coalitie wenst te varen. De fractie van de sociaal-democraten wil tot een openbare raadsbrede gedachtenwisseling komen over hetgeen is opgenomen door de coalitiepartners in het coalitieakkoord, als hoofdlijnen waar men de komende vier jaar aan wil gaan werken.

Zowel voor de oppositiepartijen als de inwoners van de gemeente Medemblik zal er zo meer duidelijk moeten worden over de richting die deze coalitie aan het gemeentelijke koers wil geven. Als de drie coalitiepartijen hun akkoord onder de naam “Samen sterk vooruit” eer aan doen, zal de eerste start voor een breed raadsprogramma op 8 mei beginnen met een toelichting op dit akkoord en niet als ingekomen stuk worden behandeld.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.