Medemblik Actueel.

Olympia’s Tour ook langs Medemblik.

olympia's tourMedemblik – Op 12 mei valt het startschot voor een proloog in Hoofddorp bij het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Op 13 mei start de eerste etappe in Ulft voor een omloop door de Gemeente Oude IJsselstreek en het Duitse Anholt om te finishen in Gendringen. Eind van de middag wordt de tweede etappe verreden, een ploegentijdrit over ruim 14 kilometer rond Gendringen.

Vervolgens trekt de karavaan naar Hoorn, dat na 10 jaar weer gastgemeente is. Zowel de start als de finish van de derde rit vinden hier plaats. Etappe 4 vertrekt in Zoetermeer, dat debuteert als startplaats in Royal Smilde Olympia’s Tour, waarna het peloton haar weg vervolgt naar de andere debutant Rijswijk.

Na het vrijwel vlakke parcours door de Lage Landen, is het tijd voor beklimmingen en de ‘koninginnenrit’ in de omgeving Berg en Dal/Groesbeek. De etappe Reuver – Reuver is met ruim 208 kilometer meteen ook de langste rit. De 62e editie van Olympia’s Tour wordt afgesloten in Hoofddorp, dat dit jaar alweer voor de zevende keer etappeplaats is en tevens de primeur heeft van de proloog en de slotetappe binnen eigen grenzen. Dan heeft het peloton in zes dagen ruim 850 kilometer afgelegd.

Medemblik

Ook de gemeente Medemblik ligt in de route van deze meerdaagse etappe. De route die zij volgen is via Enkhuizen naar Andijk, Wervershoof, Onderdijk dan via de Markerwaardweg naar Medemblik om daarna via het gat in de dijk onze stad weer te verlaten.  Hou er dus rekening mee dat de wegen op 14 mei op diverse plaatsen zullen zijn afgesloten om de wielrenners vrijbaan te geven. 

Etappeschema 62e editie Royal Smilde Olympia’s Tour:

  • 12 mei: proloog     | Hoofddorp (Ind. tijdrit) 4,0 km
  • 13 mei: 1e etappe | Ulft – Gendringen 114,0 km
  • 13 mei: 2e etappe | Gendringen (Ploegentijdrit) 14,7 km
  • 14 mei: 3e etappe | Hoorn – Hoorn 170,9 km
  • 15 mei: 4e etappe | Zoetermeer – Rijswijk 152,4 km
  • 16 mei: 5e etappe | Reuver – Reuver 208,6 km
  • 17 mei: 5e etappe | Hoofddorp – Hoofddorp 186,4 km

Reageren via facebook