Medemblik Actueel.

Voetbal

Voetballende jeugd moet verplicht spelregelbewijs halen

spelregelbewijsMedemblik – Vanaf het seizoen 2014-2015 moeten alle tweedejaars B-junioren in Nederland een verplichte spelregeltoets maken. Deze moet uiterlijk op 31 december 2014 zijn gehaald. Zonder spelregelbewijs mag je vanaf 1 januari 2015 geen wedstrijden meer spelen. De verplichting om het spelregelbewijs te halen is onderdeel van het actieplan ‘Tegen geweld, vóór sportiviteit’ dat in 2013 door de KNVB is opgesteld.

Om iedereen voor te bereiden op deze spelregeltoets heeft de KNVB deze week een nieuwe website gelanceerd: www.voetbalmasterz.nl.
Op deze website worden de spelregels in begrijpelijke taal uitgelegd en ondersteund met actuele videobeelden. Ook vindt je op de site veel vragen over de relevante spelregels. Die helpen bij het leren van de spelregels.  

Als je volgend seizoen de verplichte spelregeltoets moet doen, ontvang je t.z.t. van de KNVB een inlogcode. Daarmee kan je op de website de spelregeltoets openen en maken. Dat kan op elke plaats met je computer, tablet of smartphone. Berichten daarover volgen. 

De website www.voetbalmasterz.nl , met aantrekkelijke beelden en begrijpelijke taal, is natuurlijk ook te gebruiken voor andere leden. Wellicht dat zelfs trainers en begeleiders hun voordeel er uit kunnen halen. We zijn immers nooit te oud om te leren!

Via: FC Medemblik

Reageren via facebook