Medemblik Actueel.

DAN Nibbixwoud blijft heet hangijzer.

Nibbixwoud – Op 7 november 2013 heeft de gemeenteraad van Medemblik het college opgedragen om te onderzoeken of een 3e voetbalveld bij het nieuw te realiseren sportcomplex DAN in Nibbixwoud.  De voormalige gemeente Wognum heeft lange tijd geld apart gezet om dit complex te kunnen realiseren en de gemeenteraad vind ook dat dit gebouwd moet worden. 

Exploitatietekort

Medemblik slaat flater met nieuwe Dorpsaccommodatie NibbixwoudHet grote probleem waar de huidige gemeente Medemblik tegenaan loopt is een structureel exploitatietekort van € 66.000,- dat niet minder maar eerder meer wordt.  De ChristenUnie komt met de vraag of dit acceptabel is, vooral omdat tijdens de commissievergadering van 15 mei aanstaande het totaal beeld van de exploitatie wordt gepresenteerd en dat daarbij inzicht wordt gegeven in de achtergronden van het exploitatietekort van …. € 88.000 per jaar. 

Wij vroegen Progressief Westfriesland en de VVD om een antwoord hoe zij hier tegenaan kijken. Bij monde van Siem Zeilemaker (fractievoorzitter PWF) zegt de PWF, ,, Het standpunt van Progressief West-Friesland over de DAN is helder: Het mag wel wat minder. Bekijk goed wat er echt nodig is en dan zie je dat de huidige voetbalvelden prima kunnen blijven als je van 1 veld een kunstgrasveld maakt. Je bouwt een dorpshuis met de nodige voorzieningen en ik weet zeker dat Nibbik dan heel tevreden kan zijn. Zeker vergeleken met sommige andere kernen. Dus geen grote sporthal, want die hebben we een paar kilometer verderop al. Prima zonder grote tekorten te exploiteren en over een paar jaar, als de teleurstelling bij sommigen gezakt is, zal bijna iedereen zeggen: Het is goed zo! En de gemeente houdt een paar miljoen in z’n zak, die we de komende jaren voor de zorg heel hard nodig zullen hebben”.

Het antwoord van de VVD is ook duidelijk, ,, De VVD vindt het volgende over de DAN: -Wij zijn voorstander van realisatie van de DAN. Hiervoor heeft de oude gemeente Wognum speciaal voor gespaard. Ook moet men niet vergeten dat de opbrengst van huizenverkoop op de SEW-velden nog naar de gemeente toe zal komen. Wel vindt de VVD dat de bijdrage in de exploitatie van de gemeente (aan de DAN) naar 0 moet dalen. De doprsaccommodatie moet zichzelf bedruipen”, verteld fractievoorzitter Mark Raat aan onze verslaggever. 

Reageren via facebook