Medemblik Actueel.

Voetbal

MOC veilig na gelijkspel tegen Wiron

Midwoud – MOC deed afgelopen zondag goede zaken door thuis gelijk te spelen tegen Wiron en pakte zodoende het laatste benodigde punt om niet rechtstreeks te degraderen. Nummer laatst Wieringerwaard verloor, waardoor de Midwouders met nog één wedstrijd te spelen niet meer in te halen zijn.

Tegenstander Wiron uit Den Oever pakte de eerste periode, maar na de winterstop zakte de ploeg weg. MOC moest nog alles uit de kast halen om in ieder geval één ploeg onder zich te houden in rangschikking. Toch koos trainer Koomen vanwege twee afwezige spitsen voor een wat behoudender tactiek tegen de op papier sterkere tegenstander. 

Verdedigend stond MOC sterk en de Wieringer aanvallen werden nimmer gevaarlijk in de eerste helft. MOC creëerde daarentegen goede kansen. Een diepe bal op Jasper van der Sande belandde op de lat, een schot van Jeroen Matla verdween naast de goal en een zuiver kopdoelpunt van Jeroen Koomen werd afgekeurd vanwege vermeend duwen.

In de tweede helft bracht Wiron de boomlange Roy Kort, maar Sjoerd Winkel en Aart Vijfvinkel schakelden de spits vakkundig uit. MOC werkte keihard en Wiron kwam er niet aan te pas. Een kopbal van wederom Jeroen Koomen werd van de lijn gehaald. Een diepe bal op Joris Bootsman leidde tot de grootste kans van de wedstrijd, maar hij vergat zijn oude club op achterstand te zetten. 

Invaller Dave Kroon werd vlak voor tijd diep gestuurd, maar één op één met de keeper Veldhuis wachtte hij een tel te lang, waardoor zijn schot geblokt werd. In blessuretijd schreeuwde MOC nog om een strafschop wegens hands, maar een penalty bleef uit. De 0-0 eindstand leverde MOC het laatst benodigde punt op om volgend jaar ook weer in vijfde klasse uit te komen. Door het verlies van Wieringerwaard staat MOC 3 punten voor op Wieringerwaard en door het betere doelsaldo (-5 tegen -27) is MOC niet meer in te halen. 

MOC speelt volgende week de laatste wedstrijd uit tegen DWB, waarin het de wrange smaak van het afgelopen seizoen weg zal willen spoelen door te winnen van DWB en wellicht nog een paar plaatsen zal kunnen stijgen. 

Reageren via facebook