Strandvogels verspeelt laatste kans op nacompetitie

Onderdijk – Voorafgaand aan het duel tegen De Valken had Strandvogels nog een klein kansje om de nacompetitie te bereiken. Dan moest kampioen Woudia nog wel punten verspelen en moest Strandvogels zelf de drie nog resterende wedstrijden winnen. Woudia verspeelde geen punten en Strandvogels wist niet te winnen van De Valken. Daardoor is spelen in de nacompetitie onmogelijk geworden, wat op zich geen ramp is, maar wel jammer.

Bron: Strandvogels.nl

Jordy Weel haalt uit, maar de bal zal ruim over gaan.
Jordy Weel haalt uit, maar de bal zal ruim over gaan.

Strandvogels begon tegen De Valken prima en zette de voor deze keer in het blauw gehulde tegenstander goed vast. Maar na ruim 6 minuten spelen werd het openingsdoelpunt wel gemaakt door de bezoekers. Na een diepe bal greep bij Strandvogels niemand in en daar wist de spits van De Valken wel raad mee. Gelukkig voor Strandvogels liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Een paar minuten na de openingstreffer werd Sebastiaan Weel ingespeeld die de bal keurig neerlegde voor broer Jordy. Die nam de bal mee richting strafschopgebied, maar raakte deze daar kwijt. Een speler van De Valken wilde opruimen, maar schoot vol tegen een medespeler aan. Hierdoor kwam de bal bij Erwin Neuvel die deze teruglegde op Jordy Weel. Zijn eerste inzet werd nog door een speler van de lijn gehaald, maar de tweede inzet was wel raak. Strandvogels bleef hierna goed doorgaan en kwam na een kwartier weer goed door, maar het schot van Jordy Weel ging hoog over.

Tien minuten later pakte Strandvogels voor het eerst (en naar later bleek voor het laatst) deze middag een voorsprong. Een corner werd kort genomen en Gerald Broedersz bracht de bal vervolgens goed voor doel. Daar timede Jordy Weel uitstekend en sloeg de bal met zijn hoofd richting doel. De keeper reageerde nog wel, maar kon niet voorkomen dat de bal via de lat binnen ging, 2-1.

Nadat er een halfuur gespeeld was, zakte het overwicht van Strandvogels wat weg. Dit gaf De Valken gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen en van die gelegenheid maakten ze gebruik. In de 35e minuut werd de bal goed en laag voor doel gebracht, maar de speler voor doel mistte de bal volledig. Vijf minuten later moest doelman Martijn Weel tot twee keer aan toe ingrijpen. Eerst deed hij dat op een laag en venijnig schotje en even later op een kopbal van dichtbij. Vlak voor rust ontsnapte Strandvogels nog een keertje toen een bal hard vlak voor de doellijn langs werd geschoten. In de tegenaanval had Strandvogels juist weer pech toen de zeker niet buitenspel staande Erwin Neuvel hiervoor toch werd teruggefloten.

Na rust bleek Strandvogels niet in staat het overwicht dat het in de eerste helft geruime tijd had, weer op te pakken. Sterker nog, na een paar minuten spelen ontsnapte de ploeg aan de gelijkmaker toen een bal na een corner van de lijn getrapt werd. Maar ook Strandvogels kreeg kansen, zoals Sebastiaan Weel in de 50e minuut. Na een voorzet van Jordy Weel haalde hij hard, maar helaas niet zuiver uit. Het was nu een open wedstrijd met twee minuten later een grote kans voor De Valken. Een speler van de bezoekers kon met bal op Martijn Weel af, maar die won dit onderlinge duel. Toch hing de gelijkmaker meer in de lucht dan de 3-1 en na ruim een kwartier was het zover. Een speler van De Valken mocht vrij inkoppen en hoewel Martijn Weel er nog aan zat, was het toch weer gelijk. In de 69e minuut werd het nog erger voor Strandvogels toen de Valken na een perfect uitgevoerde counter 2-3 maakte. Na een halfuur spelen kwam Strandvogels op curieuze wijze weer langszij. Eerst was er een harde voorzet van Gerald Broedersz die knap werd gepakt door de Valkenkeeper.

Vervolgens gebeurde er nog van alles voor de doelen en ook buiten het veld. Door commentaar van Valkenkant zag de scheidsrechter zich zelfs genoodzaakt om de wedstrijd 5 minuten te onderbreken terwijl hij kort daarvoor een speler van de bezoekers met zijn tweede gele kaart had laten inrukken. Aan de stand veranderde niets meer en daar was zowel Strandvogels als De Valken eigenlijk niet gelukkig mee.

Er volgen nu nog twee wedstrijden tegen ploegen waarvoor nog wel iets op het spel staat. Berkhout vecht voor lijfsbehoud, terwijl Grasshoppers op de laatste speeldag graag deelname aan de nacompetitie veilig zal willen stellen. Aan Strandvogels de taak om te proberen beide feestjes te verpesten!

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.