Ook VVD voelt zich aan het lijntje gehouden door het CDA

Medemblik – Afgelopen vrijdag berichten wij dat de PvdA zich toch behoorlijk aan het lijntje voelde gehouden door het CDA . De CDA had kenbaar gemaakt voor een vierde wethouder te willen gaan. Deze wethouder moest dan niet fulltime maar partime aan de slag.  Nu blijkt dat de VVD bij monde van fractievoorzitter Mark Raat zich ook behoorlijk gepiepeld voelt. 

Zelfs GemeenteBelangen en D66 riepen hardop dat er een vierde wethouder moest komen, vooral vanwege de aankomende overdracht van de zorg naar de gemeenten.  Er zal dan ook door de PvdA en door de VVD de nodige vragen worden afgevuurd op het nieuwe college.  

Door meerdere partijen is er bij het CDA op aangedrongen om Dirk Kuipers (PVDA) te behouden als wethouder op financiën maar daar wilde het CDA niets van weten.  Dirk Kuipers heeft zich er bij neergelegd en gaat vanaf schooljaar 2014/2015 weer aan de slag als leraar op het Oscar Romero in Hoorn. 

Een vierde wethouder is voor een gemeente als Medemblik geen overbodige luxe, gerekend naar de hoeveelheid inwoners heeft Medemblik zelf recht op 5 wethouders.  Al deze werkzaamheden komen nu op de schouders van 3 wethouders..  Vooral de komst van het zorgpakket vanaf 1 januari 2015 sterkt de vraag om een vierde wethouder binnen de gemeente Medemblik kreeg onze verslaggever te horen van 1 van de oppositiepartijen. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.