Yanique Commandeur en Annemeé Rosa Bian spelen hoofdrol in nieuwe documentaire Peter Sasburg

Medemblik – Beiden zijn leerlingen op de Dijk in Medemblik en spelen een hoofdrol in de nieuwe documantaire van filmmaker Peter Sasburg die een lespakket over de tweede wereldoorlog aan het maken is. Dit lespakket wordt eind dit jaar vertoond op de diverse scholen in Westfriesland. 

Het is de bedoeling dat de documentaire de kinderen het besef van hun vrijheid nog beter begrijpen.  De documentaire is een onderdeel van een veel groter lespakket over de Tweede Wereldoorlog in Westfriesland dat Peter Sasburg aan het maken is. 

Eerder bracht Peter Sasburg al de documentaire ‘Oorlogmonumenten vertellen’ uit. Deze was gemaakt in opdracht van de gemeente Medemblik en daarin vertellen vijftien inwoners van Westfriesland hun verhaal over de oorlog.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.