15.2 C
Medemblik
21 oktober 2020 17:33
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging De Pionier – Computer aan het doorslagen?

Abbekerk – De computer is niet gek geworden, maar neemt slechts onnavolgbare beslissingen. Wat blijkt, Toine Molenaar wordt ingedeeld tegen Arnold Velthuis en wint. Toine Molenaar heeft nu 726 punten.  Jouke van Groningen mag tegen Lukas Boots en daar is de winst voor Lukas Boots.

Hij staat nu op 730 en dat scheelt maar 4 punten met Toine. In een seizoen spelen we dertig wedstrijden en in het vorig verslag had ik het over het meemaken van de laatste snik op de 24e april maar dan waren er pas 29 wedstrijden geweest, dus de definitieve laatste snik vindt plaats op de 1e mei. Van de mindere goden nog wel de uitslagen, Kees Ooms – Sake Sijtsma ½ – ½ en Kees gaat vast met de meeste remises naar huis. Theo Laan – Kees Haakman 1 – 0. Adrie Molenaar – Klemens Schäffer 0 – 1. De overige leden hadden last van het vakantievirus, maar de meeste moesten gewoon werken. Nu de stand per 24 april 2014:

  1. Lukas Boots                   730   8. Kees Ooms                           405
  2. Toine Molenaar               726   9. Theo Laan                            393
  3. Arnold Velthuis               633   10. Kees Haakman                     377
  4. Bas Hoepelman              511     11. Adrie Molenaar                   247
  5. Gerco Stapel                  451    12. Victor Groeneveld               210
  6. Sake Sijtsma                 449   13. Daniel Tensen                     205
  7. Klemens Schaffer           448   14. Dale Neijzing                     193

en op 15. Jouke van Groningen  137

Deze keer waag ik mij niet meer aan voorspellingen en logische uitslagen. Het snelst ziet u de definitieve uitslagen op www.depionier.eu Nog een enkele opmerking over het “ANDERS DAN ANDERS TOERNOOI”, met 46 deelnemers weer een bijzonder geslaagd toernooi, ook hiervan staat weer een verslag op onze website www.depionier.eu Het was een jubileum, want 25 jaar geleden is onze vereniging officieel opgericht middels een notariële akte. Dat wil niet zeggen dat wij op19-4-1986 voor het eerst gingen schaken dat werd al langer gedaan maar dan om de beurt bij iemand thuis.

Wij hebben nog wel een probleem, zonder sponsors is het niet te doen. Dit jaar werden we nog gesteund door Bouwkostenadvies T.M. Laan te Oostwoud, De Veken, ambachtelijke handel in zuidvruchten en noten, Het Nieuwe Bonte Paard en de heer, tevens onze voorzitter, de heer Sake Sijtsma. Er zijn vast lezers die het schaken een warm hart toedragen en wel zo dat zij een bedrag kunnen toezeggen en hun naam willen verbinden met het schaken. De omgangsvormen zijn gelukkig anders dan op het voetbalveld, ondanks het geween en tandengeknars. Voor inside informatie kunt u altijd mailen met vhgroeneveld@quicknet.nl

 

Reageren via facebook