Tweedaagse cursus ‘Plezier op school’ in Centrum voor Jeugd en Gezin Medemblik

cursus ‘Plezier op school’

Medemblik – Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Medemblik organiseert GGD Hollands Noorden de tweedaagse cursus ‘Plezier op school’. De cursus vindt plaats in de week van 11 t/m 15 augustus 2014 en is bedoeld voor aanstaande brugklasser uit de gemeente Medemblik. De cursus helpt kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten en beter voor zichzelf op te komen.

Voorbereiding op spannende overgang naar het voorgezet onderwijs

Naar school gaan kan een drama zijn als je gepest wordt. In de praktijk blijkt dat kinderen zelden op eigen kracht van de pesterijen afkomen. Zelfs de overgang naar een nieuwe school brengt daar vaak weinig verandering in. Kinderen nemen hun angst voor pesterijen meestal mee naar de nieuwe school. Die angst trekt dan vaak weer nieuwe pestkoppen aan.

Voor wie?

Alle kinderen die in de gemeente Medemblik wonen, kunnen deelnemen aan de cursus. De cursus is bedoeld voor kinderen die op de basisschool:

  • erg opzien tegen de overstap naar de nieuwe school;
  • gepest worden;
  • moeilijk vriendjes/vriendinnetjes kunnen krijgen;
  • geen nee durven zeggen;
  • regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen;
  • vaak alleen staan.

 Data, locatie en kosten

Data: twee aaneengesloten dagen in week 33 (11 t/m 15 augustus 2014)
op 11 augustus 2014 start de cursus met een ouderavond
Locatie: nog niet bekend
Kosten: € 65,00 per kind

 
Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan tot vrijdag 9 mei 2014 via het inschrijfformulier ‘Plezier op school’. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 12 kinderen. Voor meer informatie en vragen kan men ook op deze website terecht of contact opnemen met het cursusbureau van GGD Hollands Noorden via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.