12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 03:24
Medemblik Actueel.

Medemblik kiest voor hotel met restaurant op plek stadhuis

De winnaar
De winnaar

Medemblik – Drie plannen werden getoetst door een commissie van deskundigen en een beoordelingscommissie en ruim 500 stemmen van inwoners en raadsleden werden geteld. De punten werden bij elkaar opgeteld en het college heeft in lijn daarmee besloten te gunnen aan Bovisie/USP. 

Bovisie/USP bouwt het oude stadhuis in Medemblik om tot een hotel met restaurant waar enkele winkels, appartementen en herenhuizen omheen staan. Alles in stijl van het stadhuis. Het plan met restaurant, winkel en verblijfsaccommodatie (M. Noor BV) werd tweede en het plan met het museum (Holla) werd derde. 

De meeste stemmen

In de aanbesteding is de mening van inwoners en raadsleden meegenomen. Zij konden de drie plannen bekijken en hun stem uitbrengen. Deze uitslag is onderdeel van de uiteindelijke beoordeling (waarin ook gekeken is naar vorm, volledigheid, koopsom, etc.). Tijdens de inloopmiddag/-avond voor inwoners en raadsleden zijn 555 stemmen zijn uitgebracht, met de volgende uitslag: 

  • plan Bovisie/USP               198 stemmen
  • plan M. Noor BV                197 stemmen
  • plan Holla                        134 stemmen
  • Ongeldig                          26 stemmen 

Bestemmingsplanprocedure en planontwikkeling

Nu het besluit genomen is, gaat de zogenoemde Alcateltermijn lopen (een termijn van 20 dagen voordat een definitieve gunning en het tekenen van de koopovereenkomst aan bod komen. Deze termijn is bedoeld voor het geval er door een andere partij protest wordt aangetekend.) en wordt de projectontwikkeling verder uitgewerkt. In de koopovereenkomst is opgenomen dat er een realisatieplicht is binnen twee jaar na het onherroepelijk worden van de bestemmingswijziging, dat de monumentenstatus van het oorspronkelijke stadhuis behouden blijft en dat de trouwzaal behouden blijft. Ook is uitgangspunt, dat het museum dat nu in het stadhuis zit, een ruimte  krijgt cq behoudt op de stadhuislocatie.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?